Zoeken

Prostitutienetwerk gerund door Marokkanen in Europa opgerold

20 april 2022 - 20:20 - Marokkanen in het buitenland

©

De autoriteiten hebben in Imzouren, in de provincie Al Hoceima, een groot netwerk voor prostitutie en mensenhandel opgerold dat was opgezet door Marokkanen in Europa. Tijdens de politieactie werden meerdere mensen gearresteerd.

Alles begon toen een vrouw aan de autoriteiten meldde dat haar dochter via het netwerk illegaal naar een Europees land was geëmigreerd om daar in de prostitutie te worden geëxploiteerd. Meerdere meisjes zouden door de broer van een van de leiders van de organisatie en een tussenpersoon zijn gerekruteerd. Assabah meldt dat de criminele organisatie de vrouw om geld vroeg om de fysieke veiligheid van haar dochter te garanderen. De autoriteiten stelden na haar klacht een onderzoek in.

Lees ook: Spanje: Marokkaanse prostituee ontvoerd en mishandeld

De vrouw werd onder druk gezet. Ze gaf toe aan de chantage om de lichamelijke integriteit van haar dochter te vrijwaren. De leden van de organisatie werden echter in de val gelokt en gearresteerd toen ze het geld van de moeder in ontvangst namen.

Lees ook: Studente in Salé opgepakt voor prostitutie en pooierij

Verdere onderzoek toonde aan dat de twee leiders van het netwerk ook betrokken waren bij het organiseren van illegale immigratie, waarvoor zij eveneens diverse bedragen hadden ontvangen. De familieleden van de slachtoffers werden systematisch gechanteerd door de organisatie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team