Zoeken

Gearrangeerd huwelijk in Marokko eindigt in verkrachting in Spanje

6 mei 2022 - 19:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Een Marokkaanse vrouw heeft haar echtgenoot, die eveneens van Marokkaanse afkomst is, voor de rechtbank van Zaragoza in Spanje gedaagd. Ze eiste dat hij veroordeeld wordt voor verkrachting.

Het stel had geen romantische relatie voor hun huwelijk in Marokko in 2019, omdat hun families alles hadden geregeld. De echtgenoot, Yassine B., woonde reeds enige tijd in de hoofdstad van Aragon en was naar Marokko gereisd om met de jonge vrouw te trouwen. Zij volgde hem een maand later, in september 2020, naar Spanje nadat alle formaliteiten voor een gezinshereniging waren afgehandeld, zo meldt Heraldo.

Lees ook: Rechtbank Rabat: man kan vrouw niet dwingen tot seks

Kort na haar aankomst in Spanje verklaarde de jonge vrouw dat ze niet meer met hem wilde samenwonen. Ze bleef echter bij hem wonen tot februari 2021, voordat zij naar de politie stapte. "We hadden alleen seks tijdens de drie dagen dat we samen in Marokko waren om te trouwen. Toen ze hier aankwam, mocht ik haar niet eens kussen. Zij sliep in de woonkamer en ik sliep in mijn kamer," zei de echtgenoot, die de beschuldigingen van verkrachting en vrijheidsberoving ontkende.

"Ik ben met hem getrouwd uit plichtsbesef," zei de vrouw, die via videoconferentie aan het proces deelnam. Volgens haar getuigenis hadden zij en haar man afgesproken in aparte kamers te slapen totdat zij een eigen woning zou vinden. Hij zou haar in die periode twee keer seksueel hebben misbruikt. 

De klaagster beklemtoonde dat deze incidenten plaatsvonden in de eerste dagen na haar aankomst in Spanje en dat de beklaagde daarna niet meer had geprobeerd een seksuele relatie met haar te hebben. Wel zou hij haar met de dood hebben bedreigd.

Lees ook: Spanje rolt netwerk schijnhuwelijken met Marokkanen op

De zuster van de beschuldigde, die bij het echtpaar inwoonde, houdt vol dat het vermeende slachtoffer liegt. Ze zou nooit zijn vastgehouden en ook nooit toestemming van haar man hebben gevraagd om naar buiten te mogen. Volgens het openbaar ministerie vormen deze feiten geen strafbaar feit.

Bladna.nl