Zoeken

Spanje: Marokkaan riskeert 16 jaar cel voor huiselijk geweld

10 maart 2022 - 15:40 - Wereld

©

Voor de provinciale rechtbank van Castellón in Spanje is maandag een 29-jarige Marokkaan verschenen op de beschuldigingen van aanranding, mishandeling en seksuele uitbuiting van zijn ex-vrouw. Hij riskeert 16 jaar gevangenisstraf.

Het slachtoffer, dat achter een scherm getuigde, beschuldigt de verdachte van geweld en misbruik. "Hij dreigde me elke dag te slaan en mijn keel door te snijden", zei ze. De beklaagde, die werd bijgestaan door een Arabische tolk, ontkende de aanklachten en zei dat hij het slachtoffer op een sociaal netwerk had ontmoet en dat ze vier maanden later waren getrouwd. "Ik heb haar niet geslagen of gedreigd haar te doden, en onze seksuele relaties waren altijd met wederzijdse instemming", verklaarde de man.

Lees ook: Marokkaan steekt ex-vrouw dood en geeft zichzelf aan in Spanje (video)

Volgens de aanklager heeft de beklaagde het slachtoffer misbruikt toen het echtpaar samenwoonde in een flat aan de Plaza Generalitat Valenciana in Burriana. "Met de bedoeling haar lichamelijke integriteit te schenden, begon hij haar regelmatig te duwen en te slaan en bedreigde hij haar met een mes en een scheermes", aldus het openbaar ministerie in de tenlastelegging. Het slachtoffer werd herhaaldelijk verwond en seksueel misbruikt.

Lees ook: Mohamed Daly opgepakt voor verminken ex-vrouw in Molenbeek

Voor deze feiten heeft het openbaar ministerie tegen de verdachte een voorwaardelijke gevangenisstraf van 16 jaar gevraagd, alsook een verbod om het slachtoffer op een afstand van minder dan 500 meter te benaderen of haar op eender welke wijze aan te raken. Ook wordt een schadevergoeding van 15.000 euro aan het slachtoffer geëist.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team