Zoeken

Man met minderjarige Marokkaanse gearresteerd op luchthaven Murcia

11 april 2022 - 12:20 - Wereld

©

Op de luchthaven van Corvera (Murcia) heeft de Guardia Civil een man gearresteerd die zou hebben geprobeerd met een minderjarige naar Marokko te vliegen zonder de toestemming van haar ouders.

De betrokkene werd aangehouden nadat de ouders van de minderjarige de politie op de internationale luchthaven van de regio Murcia alarmeerden dat hun dochter zonder toestemming naar Marokko probeerde te vliegen, aldus La Opinion de Murcia.

Lees ook: Kenitra: politieagenten opgepakt voor verkrachting minderjarige

De agenten zetten een klopjacht op touw en wist het meisje in een recordtijd terug te vinden. Zij was in het gezelschap van een 61-jarige man en beiden stonden op het punt aan boord te gaan van een vliegtuig naar Oujda in Marokko. De verdachte wordt beschuldigd van het aanzetten van het minderjarige meisje om haar huis te verlaten. De minderjarige werd, na controle van haar identiteitspapieren, aan haar ouders toevertrouwd.

Lees ook: Marrakech: 15 jaar cel voor doodmartelen meisje

De Guardia Civil startte een onderzoek om vast te stellen welke relatie de minderjarige had met de man. Er werd vastgesteld dat hij geen banden had met haar familie of verwanten. Op grond van het in Spanje geldende strafrecht staat hem een gevangenisstraf van zes maanden tot twee jaar te wachten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team