Zoeken

Spanje geschokt door groepsverkrachting Marokkaanse vrouw

26 augustus 2021 - 15:40 - Wereld

©

Een 19-jarige Marokkaanse is eind juli in het Spaanse Formentera op de Balearen door twee landgenoten gegijzeld, gemarteld en verkracht. In Spanje wordt geschokt gereageerd op de zaak.

Het slachtoffer diende een week na de feiten een klacht in bij de Guardia civil. Ze vertelde dat ze gedurende 14 uur was gegijzeld, gemarteld en seksueel misbruikt door de twee Marokkanen in een verlaten huis in San Ferran.

Lees ook: Marokkaan tot 8 jaar cel veroordeeld voor verkrachting in Spanje

El Taquigrafo bericht dat de twee mannen 32 en 37 jaar oud zijn en het slachtoffer met sigaretten verbrandden. Ze zouden haar vervolgens met cocaïne en andere drug hebben gedrogeerd zodat ze zich niet zou verzetten. Een derde Marokkaan die aan de groepsverkrachting zou hebben deelgenomen, is op de vlucht en zou naar Marokko zijn vertrokken. Hij wordt door de politie gezocht.

De onderzoeksrechter van Ibiza heeft maandag de voorlopige vrijlating van de twee verdachten bevolen. Hun paspoorten werden uit voorzorg afgenomen en ze mogen Ibiza en Formentera niet verlaten. Beiden zullen zich regelmatig bij de politie moeten melden tot aan hun rechtszaak.

Lees ook: Marokkaan in Spanje gearresteerd voor mishandelen zwangere vrouw

Op het eiland werden meerdere protestacties georganiseerd op initiatief van mensenrechten- en vrouwenorganisaties om de misdaad aan de kaak te stellen en een voorbeeldige straf te eisen voor de daders.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team