Zoeken

Marokkaanse vrouw komt om in Spaanse cel

25 augustus 2021 - 17:00 - Wereld

©

Meryem, een 56-jarige Marokkaanse vrouw die sinds juli in de gevangenis van Fontcalent in het Spaanse Alicante vastzat voor drugssmokkel, is op 14 augustus aan een hartaanval overleden. Haar aanvraag voor een voorwaardelijke vrijlating om gezondheidsredenen was door de rechter geweigerd.

De vrouw overleed minder dan een maand nadat de rechtbank van Torrevieja haar aanvraag tot vrijlating had verworpen. De rechter had, na het medisch rapport van de vrouw te hebben bekeken, besloten dat er "geen gevaar was voor haar gezondheid".

Lees ook: Marokkaan tot 8 jaar cel veroordeeld voor verkrachting in Spanje

Informacion bericht dat het slachtoffer sinds 1 juli 2021 in voorlopige hechtenis zat na met haar man, haar zoon en zes andere mensen te zijn gearresteerd tijdens een antidrugsoperatie van de Guardia civil. Kort na haar aankomst in de gevangenis kreeg ze een eerste hartaanval. Ze werd naar het ziekenhuis gebracht waar de artsen haar 20 minuten lang moesten reanimeren. Na enkele dagen moest ze naar de gevangenis terugkeren.

Na dit incident had de advocaat van Meryem haar voorwaardelijke vrijlating om humanitaire redenen aangevraagd. De raadsman argumenteerde dat ze fysiek verzwakt was en dat haar terugkeer naar de gevangenis na haar hartaanval psychisch zwaar was geweest, dit terwijl "de mentale toestand belangrijk is om van een ziekte te herstellen". De rechter weigerde dit op zijn verzoek in te gaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team