Zoeken

Marokkaan tot 8 jaar cel veroordeeld voor verkrachting in Spanje

18 augustus 2021 - 19:40 - Wereld

©

Een 33-jarige Marokkaan is door de rechtbank van Gerona in Spanje tot 8 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor de verkrachting en gijzeling in 2015 van een jonge vrouw in een appartement in Blanes.

De feiten vonden op nieuwjaarsnacht plaats. Het slachtoffer had haar handtas in een nachtclub vergeten. Toen ze terugkwam om haar handtas te zoeken vertelde Brahim Danna haar dat hij haar tas had gevonden en het in zijn appartement aan de andere kant van de straat had gelaten.

Lees ook: Drugssmokkelaars uit Marokko door strandgangers overmeesterd in Spanje (video)

Het jonge slachtoffer stemde ermee in om samen met hem naar het appartement te gaan om haar handtas te halen. Eenmaal in de woning werd ze echter gegijzeld en tweemaal verkracht. De dertiger viel daarna in slaap.

El Caso bericht dat het slachtoffer van de gelegenheid gebruik wilde maken om te ontsnappen maar dat de deur op slot was. Toen de verdachte wakker werd stelde ze hem voor om samen te gaan ontbijten. Hij stemde daarmee in. Op straat kwamen de twee een familielid van het slachtoffer tegen die naar haar op zoek was. Ze vroeg hem om hulp en vertelde hem wat er was gebeurd, dit terwijl Brahim Danna wegvluchtte.

Lees ook: Dwaze video’s op TikTok kwetsen Marokkanen in Spanje (video)

De jongeman werd enkel uren later door de Mossos Esquadra gearresteerd. Hij ontkende de feiten tijdens het proces en hield vol dat de jonge vrouw had ingestemd met de seksuele relatie. De rechtbank geloofde hem niet en veroordeelde hem tot 8 jaar gevangenisstraf en zijn uitzetting naar Marokko na zijn straf. Hij mag daarna gedurende een periode van 8 jaar niet naar Spanje terugkeren. Ook zal hij een schadevergoeding van 20.000 euro aan het slachtoffer moeten betalen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team