Zoeken

Spanje: twee jaar cel voor aanzetten tot geweld tegen Marokkanen

22 december 2021 - 19:00 - Wereld

©

Tegen een Spaanse internetgebruiker die op sociale media valse beelden verspreidde met de bedoeling aan te zetten tot geweld tegen niet-begeleide minderjarige buitenlanders, werd door het parket van Barcelona twee jaar gevangenisstraf geëist. De doelwitten waren Marokkanen.

20minutos meldt dat de verdachte foto’s en video’s op Twitter, Facebook en Instagram plaatste om aan te zetten tot haat en geweld tegen minderjarige migranten. Op de beelden die op 1 juli 2019 zijn gedeeld, is te zien hoe een minderjarige een vrouw in Canet de Mar (Barcelona) bruut aanvalt, waarbij het slachtoffer meerdere klappen op haar hoofd kreeg. De beelden werden in werkelijkheid in China opgenomen.

Lees ook: Spaanse vervolgd voor oproep tot geweld tegen Marokkanen

"Dit heeft niets te maken met een gebeurtenis die in Spanje heeft plaatsgevonden en zeker niet in de stad Canet de Mar", benadrukte het Openbaar Ministerie, dat de verdachten heeft beschuldigd van een misdrijf tegen de menselijke waardigheid. Als gevolg daarvan eiste het Openbaar Ministerie een gevangenisstraf van twee jaar en een boete van 18 euro per dag over een periode van 12 maanden.

Het openbaar ministerie heeft ook gevorderd dat de beschuldigde een verbod wordt opgelegd om te stemmen of een beroep uit te oefenen in het onderwijs, sport of recreatie gedurende vijf jaar vanaf de datum van de veroordeling.

Lees ook: Opnieuw Marokkaan slachtoffer racistische aanval in Spanje

De aanstootgevende video is 21.900 keer bekeken. Het bevat xenofobe boodschappen en beelden die "Arabieren" vernederen. De beklaagde ging zelfs zo ver dat hij een foto van Hitler plaatste en hem afschilderde als "de oplossing voor het jeugdprobleem".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team