Zoeken

Moslims slachtoffer 50% misdaden op internet

28 april 2019 - 10:40 - Wereld

©

50% van de misdaden die op internet worden gepleegd zijn tegen moslims gericht. Dat is althans wat de voorzitter van Online Hate Speech Monitor, Tomas Aberg, op de Zweedse zender SVT heeft verklaard.

Volgens Aberg wordt 22% van deze misdaden tegen asielzoekers en 21% tegen mensen van Afrikaanse afkomst gepleegd. Politierapporten tonen tevens aan dat het aantal haatmisdrijven op internet in 2018 is verdubbeld en zelfs verdrievoudigd in Zweedse steden.

De voorzitter van Online Hate Speech Monitor wijst erop dat criminelen en racisten zich achter hun schermen verbergen, waar ze absoluut niets te vrezen hebben, om hun haat te uiten. Haatmisdijven zijn gewoonlijk gepleegd door mensen van meer dan 50 jaar, waarvan 83 procent mannen.

De Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa veroordeelt de manier waarop moslims worden aangezien en het feit dat wordt gedacht dat de waarden van de islam niet in overeenstemming staan met de democratie en mensenrechten.

De Europese moslimgemeenschap is bovendien "het slachtoffer van vooroordelen en moslims worden systematisch geassocieerd met terrorisme en ervan beschuldigd een bedreiging voor het Westen te zijn, wat de toename van haatmisdrijven bevordert", aldus de organisatie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team