Zoeken

Marokkaanse imam tot celstraf veroordeeld na bericht over Palestina

3 november 2023 - 10:00 - Wereld

©

Yassin El Himer, imam van de moskee in het Franse Beaucaire, verscheen donderdag via een spoedprocedure voor de correctionele rechtbank in Nîmes. Hij is tot acht maanden voorwaardelijke gevangenisstraf veroordeeld.

De imam van Marokkaanse afkomst werd schuldig bevonden aan het aanzetten tot haat tegen Joden en het verheerlijken van terrorisme, te midden van de spanningen tussen Israël en Hamas. Hij werd aangeklaagd na steunberichten voor Palestina op sociale media te hebben gedeeld. Het Openbaar Ministerie had een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van acht maanden gevraagd.

Lees ook: Steun aan Palestina: Anwar El Ghazi heeft geen spijt

De beschuldiging is gebaseerd op twee berichten die Yassin El Himmer op 12 en 16 oktober op zijn Facebook-pagina heeft geplaatst. Het eerste bericht citeerde uitspraken toegeschreven aan de profeet Mohammed: "Je zult tegen de Joden vechten en ze overwinnen, zodat de steen zal zeggen: O moslim, hier is een Jood verborgen achter mij! Kom en dood hem." Het tweede bericht, gepost op 16 oktober, toonde een foto van de Al Qods-moskee met het bericht: "O Allah, breng ons terug naar jouw religie en geef ons Palestina en de Al Aqsa-moskee terug zoals vroeger!"

Lees ook: Imam in Frankrijk gearresteerd na bericht over Palestina

Naast een voorwaardelijke gevangenisstraf mag Yassin El Himmer gedurende een jaar geen openbare functies bekleden of terug als imam aan de slag te gaan. Hij is ook opgenomen in het FNAIT, het Franse register voor daders van terroristische misdrijven. El Himmer was eerder deze week gearresteerd en in voorlopige hechtenis genomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team