Zoeken

Marokkaan bekent moord op dochtertjes in Frankrijk

27 november 2023 - 22:00 - Wereld

©

In het Franse Dieppe heeft een 41-jarige man van Marokkaanse afkomst zichzelf zondag bij de politie aangegeven en bekend dat hij zijn drie dochters heeft vermoord. De politie trof iets later de levenloze lichamen van de drie jonge meisjes aan in hun woning.

De jonge slachtoffers zijn 4, 10 en 11 jaar oud, bevestigt het Openbaar Ministerie van Créteil. Na deze gruwelijke ontdekking is een onderzoek gestart. Maandag moest de procureur van Créteil een persconferentie houden om de vorderingen in het onderzoek toe te lichten.

Lees ook: Marokkaan bekent moord op 80-jarige echtgenote in Frankrijk

De verdachte, die reeds bekend was bij justitie, werd in april 2021 veroordeeld wegens geweld tegen zijn echtgenote, waarbij ook een minderjarige betrokken was en een stok zou zijn gebruikt. Hij kreeg een gevangenisstraf van 18 maanden, waarvan 12 voorwaardelijk, en zat zijn straf uit onder huisarrest met elektronisch toezicht. De man werd ook onderzocht voor een mogelijke verkrachting van zijn echtgenote, maar die zaak werd geseponeerd wegens onvoldoende bewijs.

Lees ook: Justitie bevestigt celstraf voor moord op Hasna in bijzijn kinderen

Na de moord op zijn drie dochters te hebben toegegeven, werd de veertiger in hechtenis genomen. Een onderzoek is gaande.

Bladna.nl