Zoeken

Opnieuw Marokkaan slachtoffer racistische aanval in Spanje

9 augustus 2021 - 10:00 - Wereld

©

Een Marokkaanse man is in mei dit jaar in Artà op de Balearen, het slachtoffer geworden van een racistische aanval. De zaak wordt momenteel door de rechtbank behandeld. De vermeende dader riskeert tot twee jaar gevangenisstraf.

Het incident vond op 9 mei plaats. Het slachtoffer werd fysiek en verbaal mishandeld door een 46-jarige man. "Hij verliet een bar, volgde me, noemde me een ’fu*** Moor’, duwde me tegen een muur en stak met in de elleboog in een straatje nabij een kantoor van de Guardia civil. Ik vluchtte naar de Guardia civil en hij werd met het mes in zijn broek gearresteerd.", vertelde de jonge Marokkaan, die de dader pardonneert en geen schadevergoeding wenst.

Lees ook: Marokkaan neergeschoten in Spanje

Twee agenten van de Guardia civil die de verdachte overmeesterden, getuigden ook tijdens het proces. "Twee jongens waarschuwden ons over een ruzie tussen twee mannen, waarvan één een mes had. We renden naar de plaats van de ruzie en scheidden de twee mannen. Het lukte ons toen om de verdachte te overmeesteren en vonden het mes in zijn broek.", aldus de agenten.

Naast een gevangenisstraf van 20 maanden, eist het Openbaar ministerie een schadevergoeding van 122 euro voor de opgelopen verwondingen en een verwijderingsbevel van drie jaar. Volgens het OM handelde de dader uit "minachting en vreemdelingenhaat jegens de raciale afkomst" van het slachtoffer.

Lees ook: Spanje: leraar veroordeeld voor racistische beledigingen tegen Marokkaan

De advocaat van de 46-jarige verdachte vroeg tevergeefs een uitstel van de rechtszaak vanwege de afwezigheid van zijn cliënt. Hij pleitte voor vrijspraak daar het slachtoffer geen klacht heeft ingediend en zijn cliënt een alcoholverslaving heeft.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team