Zoeken

Marokkaan in Spanje riskeert 22 jaar cel voor huiselijk geweld

2 april 2022 - 18:20 - Wereld

©

Een Marokkaan die ervan wordt verdacht zijn ex-vrouw in 2020 en 2021 in Palma de Mallorca te hebben mishandeld en verkracht, riskeert tot 22 jaar gevangenisstraf.

De verdachte was in 2019 al veroordeeld voor huiselijk geweld. De rechter legde hem toen een contactverbod op. Enkele maanden later overtrad hij de maatregel en begaf hij zich herhaaldelijk bij het slachtoffer om haar lastig te vallen en te mishandelen.

Lees ook: Spanje: Marokkaan riskeert 16 jaar cel voor huiselijk geweld

Diario de Mallorca meldt dat de verdachte het slachtoffer zelfs dwong om een geolocatie app op haar telefoon te installeren zodat hij altijd zou weten waar ze was. "Als je de app verwijdert zal ik je voor de ogen van je dochters vermoorden," zou hij hebben verklaard, aldus de procureur, volgens wie het slachtoffer maandenlang werd mishandeld en minstens één keer werd verkracht.

Lees ook: Spanje: Marokkaan doodt vrouw en pleegt zelfmoord

Voor de procureur bestaat er geen twijfel en heeft de verdachte zich schuldig gemaakt aan mishandeling, bedreigingen, seksueel misbruik en diefstal. Voor al deze feiten werd een gevangenisstraf van 22 jaar geëist.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team