Zoeken

Demonstratie na moord op Khaoula (14) in Spanje

21 februari 2022 - 15:40 - Wereld

©

Zaterdag heeft de Marokkaanse gemeenschap in het Spaanse Alcalá la Real een protestmars georganiseerd om gerechtigheid te vragen voor de dood van de 14-jarige Khaoula Elhaib, van wie het levenloze lichaam dinsdag werd gevonden in een verlaten kerk in de stad.

Leden van de Marokkaanse gemeenschap in Alcalá la Real en buren van de familie van het slachtoffer hebben zich een weg gebaand naar het centrale plein van de stad met spandoeken en plakkaten met een foto van de tiener. Vervolgens demonstreerden ze vreedzaam voor het stadhuis om gerechtigheid te eisen voor de dood van Khaoula, meldt Alcalá la Real Información.

Lees ook: Marokkaans meisje (14) vermoord in Spanje

"Mijn dochter wilde professor aan de universiteit worden, ze droomde ervan verre reizen te maken, ze wilde niet alleen haar leven veranderen, maar ook het mijne. En in een oogwenk namen ze haar leven. We eisen gerechtigheid van de regering en dat de dader wegrot in de gevangenis", zei Hakima Zeroil, de moeder van het jonge slachtoffer. De neef van Hakima, Rafik Es Soufi, voegde daaraan toe: "Wij eisen alleen rechtvaardigheid, dat de grondwet en de wet op iedereen worden toegepast, of iemand nu migrant is of niet".

Rafik liet tevens weten dat het lichaam van Khaoula nog niet naar Marokko is gerepatrieerd. "Voor haar vertrek, moeten we een islamitisch gebed houden in de moskee. Het zal waarschijnlijk op maandag zijn", kondigde hij aan. Hij sprak zijn verdriet uit over de dood van het meisje, dat volgens de familie "nobel en goed" was. Rafik legde uit dat Khaoula een belofte aan haar moeder had gedaan. "Nu offer jij je op voor mij, maar op een dag zal ik je met hetzelfde vergoeden. Ik zal een huis en een auto voor je kopen. Ik zal je belonen", verzekerde ze haar moeder. Helaas kan ze die belofte niet meer waarmaken.

Lees ook: Marokkaan probeert keel vriendin door te snijden in Sebta

Het lichaam van het meisje wordt woensdag of donderdag verwacht in Beni Ayat (Béni Mellal-Khenifra), Marokko, waar ze zal worden begraven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team