Zoeken

In Spanje vermoorde Khaoula (14) in Marokko begraven

25 februari 2022 - 09:40 - Wereld

©

Het lichaam van Khaoula, het 14-jarige Marokkaanse meisje dat vermoord werd in het Spaanse Jaen, werd donderdag naar Marokko gerepatrieerd, nadat woensdag het islamitische gebed voor de overleden werd gehouden in de grote moskee van Jaen. Haar begrafenis zal vandaag in Beni Ayat plaatsvinden.

Het lichaam van Khaoula werd donderdag naar Marokko gerepatrieerd, in afwachting van de opheldering van de zaak. De repatriëring werd door de Marokkaanse ambassade in Spanje verzorgd. De begrafenis van het meisje vindt plaats op vrijdag 25 februari in Beni Ayat, ongeveer 300 kilometer ten zuiden van Rabat.

Lees ook: Marokkaans meisje (14) vermoord in Spanje

Rafik Es Soufi, de neef van de moeder van het slachtoffer, vertelde aan Alcala La Real Informacion dat op dinsdag het moslimgebed voor de overledene plaatsvond in de grote moskee van Jaen. "We zijn nog aan het evalueren hoe we de verdediging moeten voorbereiden. Verschillende advocaten hebben aangeboden de zaak in behandeling te nemen," aldus Rafik, die van de gelegenheid gebruik maakte om nogmaals uiting te geven aan de dankbaarheid van de familie jegens de Marokkaanse gemeenschap in Alcala, voor de steun, de warmte en de liefde die zij in deze moeilijke tijden hebben ontvangen.

Lees ook: Demonstratie na moord op Khaoula (14) in Spanje

Khaoula Elhaiba Zeroil werd op 15 februari dood aangetroffen in een verlaten kerk in Alcala La Real in Jaen. De vermeende moordenaar, die zelf naar de politie stapte na het misdrijf, is aangehouden en er is een onderzoek ingesteld naar de omstandigheden van de dood van het tienermeisje.

Bladna.nl