Zoeken

Marokkaan probeert keel vriendin door te snijden in Sebta

6 augustus 2021 - 20:20 - Wereld

©

Een 18-jarige Marokkaanse migrant is afgelopen zaterdag in Sebta gearresteerd en in hechtenis genomen voor een poging tot moord.

De jongeman afkomstig uit Tetouan probeerde zijn vriendin te vermoorden door haar keel door te snijden. Het slachtoffer werkt voor een vrijwilligersorganisatie. De twee hadden al anderhalf jaar een relatie, volgens gerechtelijke bronnen.

Persagentschap EFE vernam van deze bronnen dat het 24-jarige slachtoffer uit Linares bij Jaén afkomstig is en het slachtoffer was van huiselijk geweld in de drie maanden die ze met de jongeman samenwoonde in haar appartement.

Lees ook: Spanjaard vermoordt Marokkaanse vrouw en geeft zichzelf aan

Onderzoek bevestigt dat de jongeman het slachtoffer op donderdag 29 juli met een mes aanviel. Hij bracht haar vervolgens zelf naar het academisch ziekenhuis in Sebta nadat ze hem had beloofd dat ze geen aangifte zou doen. Maar zodra ze in het ziekenhuis was waarschuwde ze het personeel en werd de politie erbij gehaald.

De jonge dader werd ter plaatse gearresteerd en is sinds zaterdag in voorlopige hechtenis. Hij werd aangeklaagd voor gendergerelateerd geweld en zware verwondingen. De rechter heeft reeds besloten dat hij op minimaal 200 meter afstand van het slachtoffer moet blijven. De zaak zal door de rechtbank van Linares worden behandeld. Volgens plaatselijke bronnen riskeert de jonge Marokkaan een veroordeling voor poging tot moord, daar hij met voorbedachte rade zou hebben gehandeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team