Zoeken

Spanje lokt Brahim Díaz met complimenten, Marokko out?

4 maart 2024 - 13:00 - Sport

©

Brahim Díaz, Spaans Marokkaanse aanvaller van Real Madrid, bevindt zich in een lastige situatie. Hij zou stappen hebben ondernomen om voor Marokko te spelen, maar kan nu ook door Spanje worden opgeroepen, waardoor hij een keuze moet maken over zijn interlandcarrière.

Díaz, geboren in Malaga uit een Marokkaanse vader en een Spaanse moeder, heeft de dubbele nationaliteit en speelde in 2021 al voor Spanje. Omdat een oproep van La Roja wegblijft, zou hij uiteindelijk hebben besloten om voor Marokko uit te komen. Hij zou zelfs al een Marokkaans paspoort hebben aangevraagd.

Lees ook: Brahim Diaz: Marrokkaanse voetbalbond schakelt Achraf Hakimi in

Spanje lijkt echter nog niet klaar te zijn met Díaz. Bondscoach Luis de la Fuente is altijd een fan geweest van de aanvaller en liet dat onlangs nog weten: "Brahim heeft alle kansen om bij de Spaanse nationale ploeg te komen. Hij is een erg goede speler, erg belangrijk, en ik ken hem heel goed."

Met de komende interlands tegen Colombia en Brazilië in het vooruitzicht, rijst de vraag of Spanje Díaz zal oproepen om te voorkomen dat hij voor Marokko kiest. Dit was enkele jaren terug ook het geval met Munir El Haddadi, die door Spanje werd opgeroepen en enkele minuten speelde om de Marokkaanse optie te blokkeren. De Marokkaanse voetbalbond zette later met succes de FIFA onder druk om de regels te veranderen, waardoor El Haddadi van voetbalnationaliteit kon veranderen en voor de Atlas Leeuwen kon spelen.

Lees ook: Walid Regragui probeert Brahim Diaz in Marrakech te overtuigen

Aan de ene kant biedt Spanje Díaz de kans om te spelen voor een wereld- en Europees kampioen. Aan de de andere kant kan hij met Marokko, halvefinalist op het laatste WK in Qatar, zijn roots vertegenwoordigen en deelnemen aan de Afrika Cup.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team