Zoeken

Spanje kan Brahim Diaz nog steeds oproepen (video)

16 maart 2024 - 07:00 - Sport

©

De bondscoach van Spanje, Luis de la Fuente, heeft gereageerd op de keuze van Brahim Diaz om voor Marokko te spelen. De speler van Real Madrid stuurde op 9 maart een officiële brief waarin hij afstand nam van het Spaanse elftal, terwijl hij benadrukte "gelukkig" te zijn met zijn keuze.

Tijdens een persconferentie ontkende De la Fuente dat Diaz voorwaarden had gesteld om voor Spanje te spelen. "Geen enkele speler kan eisen stellen," benadrukte hij. "Het was duidelijk dat hij voor Marokko wilde spelen en dat is zijn keuze."

Lees ook: Marokko schenkt Brahim Diaz Olympische droom

De bondscoach benadrukte dat hij "geen spelers benadert" en "alleen met geblesseerden spreekt," en voegde toe dat Diaz nog geen officiële interland voor Marokko heeft gespeeld, wat hem de mogelijkheid geeft om van voetbalnationaliteit te veranderen.

De La Fuente sluit niet uit dat hij Diaz in de toekomst zal selecteren, maar benadrukte dat de speler "zelfs moet willen komen," en merkte op dat van de 115 spelers die voor Spanje kunnen uitkomen, "meer dan 100" met La Roja willen spelen.

Lees ook: Brahim Diaz kiest voor Marokko

De Spaanse bondscoach concludeerde door te stellen dat het een succes is dat Diaz op 15-jarige leeftijd voor Spanje heeft gespeeld. "Iedereen is waar hij wil zijn," zei hij. "Het verliezen van Brahim is geen mislukking, het is zijn keuze."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team