Zoeken

Spanje arresteert Algerijn die jihadisten in Marokko rekruteerde

6 augustus 2021 - 17:40 - Wereld

©

De Spaanse Guardia civil heeft afgelopen zaterdag in Palma de Mallorca en man van Algerijnse afkomst gearresteerd. Hij wordt ervan verdacht aan het hoofd te staan van een criminele organisatie die vanuit Europa mensen in Marokko rekruteerde voor terroristische groeperingen in Libië.

De verdachte werd dankzij een nauwe samenwerking van de Guardia civil, Interpol en de Algerijnse autoriteiten gearresteerd. Volgens Cadena Ser gebruikte hij zijn organisatie om mensen uit Marokko, Algerije en Tunesië aan te werven voor jihadistische groeperingen in Libië.

Lees ook: Marokko helpt Griekenland bij arrestatie jihadist

Volgens Spaanse bronnen zou de verdachte ook terroristische groeperingen hebben gefinancierd met geld afkomstig uit criminele activiteiten.

Tijdens zijn arrestatie had de verdachte meerdere identiteitsdocumenten uit verschillende landen bij zich. Hij werd in voorlopige hechtenis genomen en een onderzoek werd gestart naar de redenen van zijn aanwezigheid in Spanje. De politie hoopt via hem andere leden van zijn organisatie op het spoor te komen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team