Zoeken

Spanje werft buschauffeurs aan in Marokko

25 oktober 2023 - 09:00 - Marokko

©

Door een tekort aan gekwalificeerde arbeidskrachten in Spanje, wil het openbaar vervoerbedrijf Alsa chauffeurs in Marokko werven.

Jacobo Cosmen, de voorzitter van Alsa, kondigde aan dat de groep van plan is professionele chauffeurs in Marokko te werven, "een land waar we al actief zijn en selectieprocessen hebben", en in Latijns-Amerika vanwege de "taalgemakken". Het gebrek aan chauffeurs is een wereldwijd probleem dat Alsa "probeert om te zetten in een uitdaging".

Lees ook: Spaanse Guardia Civil werft medewerkers aan voor Marokko

"Toen we begonnen te werken in Lissabon, moesten we chauffeurs uit Kaapverdië halen," vertelde Cosmen tijdens de conferentie "Actieve Werkgelegenheidsbeleid, een pijler van het Europese Jaar van Vaardigheden", georganiseerd in Barcelona als onderdeel van de activiteiten van het Spaanse voorzitterschap van de Europese Unie.

"Onze klanten komen niet naar onze kantoren, en daarom zijn onze chauffeurs de ambassadeurs van ons merk. Het feit dat ze glimlachen, getraind zijn in veiligheid en zich bewust zijn van duurzame ontwikkeling, maakt ons anders," aldus Cosmen, wijzend op het tekort aan gekwalificeerd personeel in de sector van stedelijke mobiliteit.

Lees ook: Qatar Airways werft aan in Marokko, "belastingvrije salarissen"

Alsa vervoert jaarlijks 530 miljoen mensen met 6000 voertuigen en heeft 16.000 mensen in dienst. Maar er zijn nog uitdagingen. Europa heeft meer dan een miljoen bus- en touringcarchauffeurs, maar "binnen vijf jaar zal de vraag verdubbelen, want van die miljoen chauffeurs is 40% ouder dan 55 jaar en slechts 3% jonger dan 25 jaar".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team