Zoeken

Veranderingen voor boot tussen Spanje en Marokko

20 september 2023 - 17:00 - Marokkanen in het buitenland

©

FRS Iberia/Maroc, een dochteronderneming van het Duitse bedrijf FRS, is overgenomen door het Deense scheepvaartbedrijf DFDS, een toonaangevende speler in de Europese veerboot- en logistieksector.

De rederij, opgericht in 2000 als onderdeel van het internationale scheepvaartbedrijf FRS, valt nu onder het Deense scheepvaartbedrijf DFDS. Dit bedrijf zal nu de maritieme verbindingen tussen Spanje en Marokko verzorgen. "We hebben een sterke band met onze medewerkers, vrienden en schepen in Marokko en Spanje. We zijn blij dat we in DFDS een partner hebben gevonden die het bedrijf op de vertrouwde manier zal voortzetten. De 750 werknemers van FRS Iberia/Maroc zullen bij DFDS blijven werken", aldus Götz Becker, CEO van FRS Flensburg, in een verklaring. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt. De overname moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten in Spanje en Marokko.

DFDS neemt een succesvol bedrijf over. FRS Iberia/Maroc is een van de marktleiders op de oversteek tussen Spanje en Marokko. "Ondanks felle concurrentie heeft FRS Iberia/Maroc in twee decennia buitengewoon succes geboekt. Met de economische groei van Marokko en de verdere integratie van de gemeenschappelijke markt tussen de twee landen, is het jaarlijkse transportvolume van FRS Iberia/Maroc toegenomen", aldus een persbericht van de rederij. In 2023 worden 1,9 miljoen passagiers en 370.000 voertuigen verwacht.

DFDS, gevestigd in Kopenhagen en opgericht in 1866, is een toonaangevend scheepvaartbedrijf in Europa. De groep heeft een uniek netwerk van veerbootroutes tussen Europese landen en met Turkije, en biedt een breed scala aan vrachtdiensten, variërend van veerbootvervoer tot complexe logistieke oplossingen. Naast vracht vervoert het Deense bedrijf ook zo’n 5 miljoen passagiers per jaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team