Zoeken

Marrakchi boos op taxichauffeurs

11 februari 2024 - 13:00 - Marokko

©

In Marrakech groeit de frustratie onder de bewoners over het gedrag van sommige chauffeurs van kleine taxi’s. Deze chauffeurs weigeren passagiers naar hun bestemming te rijden, waarmee zij de geldende regels overtreden.

Het probleem is op sociale media aan de kaak gesteld door de inwoners van de stad, die klagen over chauffeurs die weigeren te stoppen voor klanten, hen niet naar hun bestemming willen brengen, of zich tijdens de rit onbehoorlijk of respectloos gedragen.

Lees ook: Marokkaanse taxichauffeurs komen in opstand

Deze houding van sommige taxichauffeurs heeft ertoe geleid dat Marrakchi steeds vaker hun toevlucht zoeken tot mobiele applicaties voor hun vervoersbehoeften. Deze apps bieden hen een alternatief dat niet alleen tijd bespaart maar hen ook de confrontatie met onwillige taxichauffeurs bespaart. Het gemak en de efficiëntie van deze digitale oplossingen winnen daarmee aan populariteit onder de stadsbewoners.

Lees ook: Marrakech: kleine taxi’s willen prijzen verhogen

De groeiende onvrede heeft geleid tot oproepen aan de autoriteiten om het taxivervoer in de stad beter te reguleren. Met name op sociale media wordt aangedrongen op snelle actie om het sector te herorganiseren. Dit wordt gezien als een cruciale stap in de aanloop naar het WK 2030, dat Marokko gezamenlijk met Spanje en Portugal zal organiseren.

Bladna.nl