Zoeken

Spaanse reactie op Marokkaanse drones bij Sebta en Melilla

10 februari 2022 - 17:40 - Wereld

©

Het kabinet van Pedro Sanchez heeft een einde gemaakt aan het geschil over de inzet van drones door Marokko langs zijn grenzen met Sebta en Melilla. Daarbij benadrukte de Spaanse premier dat "elk land zijn grenzen naar eigen inzicht kan beschermen met de daarvoor geëigende methoden".

Pedro Sanchez antwoordde op een vraag van een parlementslid in het Spaans parlement. Carles Mulet, die wilde weten of de drones die Marokko aan zijn grenzen met Sebta en Melilla gebruikt, voor bewaking of voor aanvallen bestemd zijn.

Lees ook: Melilla gaat drones gebruiken om grenzen met Marokko te bewaken

Het parlementslid wilde verder ook weten of de Spaanse regering voldoende voorbereidingen treft in geval van een eventuele Marokkaanse aanval, aangezien Marokko zijn militaire begroting met 30% heeft verhoogd.

Lees ook: Waarom Marokko drones gebruikt

In haar antwoord verklaarde de regering te werken aan de versteviging van de samenwerking met Marokko en optimale nabuurbetrekkingen te willen onderhouden met haar buurland, omdat Marokko een strategische partner blijft. Daaraan werd toegevoegd "dat elk land zijn grenzen naar eigen inzicht kan beschermen met de daarvoor geëigende methoden".

Bladna.nl