Zoeken

Spaanse senator hekelt "massale" wapenverkoop aan Marokko sinds 1991

11 februari 2022 - 12:20 - Wereld

©

De senator van de Spaanse partij Compromis, Carles Mulet, bekritiseert de Spaanse regering omdat deze na het staakt-het-vuren met het Polisario-front in 1991, "op grote schaal" wapens is blijven leveren aan Marokko.

Het parlementslid merkt op dat Spanje wapens aan Marokko is blijven leveren "op grote schaal" sinds de ondertekening van het staakt-het-vuren met het Polisario-front in 1991, schrijft Ceuta Al Dia. Carles Mulet waarschuwt al maanden voor de herbewapening van Marokko en stelde de Spaanse regering meermaals vragen over de maatregelen die ze treft om een mogelijke Marokkaanse aanval het hoofd te kunnen bieden.

Lees ook: Marokko-Spanje: crisis escaleert opnieuw

"Spanje is Marokko al die tijd blijven bewapenen, terwijl het land blijft dreigen met militaire bases in de buurt van de autonome steden, destructieve drones aan de grenzen van deze steden, een voortdurende invasie van Spaanse gronden en wateren: Chafarinas of Persimmon, met de sluiting van grenzen en olie-exploratie in de buurt van de Canarische Eilanden...", zegt Mulet.

Lees ook: Spaanse premier wil Koning Mohammed VI ontmoeten

"Als Marokko vandaag een bedreiging wordt voor de integriteit van de staat, of als het doorgaat met het afslachten van de Sahrawi-bevolking, dan is dat te danken aan de wapens die Spanje heeft geleverd", zo concludeerde de politicus.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team