Zoeken

Nieuwe erkenning voor Achraf Hakimi

2 januari 2024 - 23:00 - Sport

©

Achraf Hakimi heeft wederom een erkenning ontvangen door opgenomen te worden in het Team van het Seizoen van de Franse eerste divisie, aangekondigd door de "Ligue 1 Uber Eats". De Marokkaanse international is tevens verkozen tot beste rechtervleugelverdediger van de Franse competitie.

Hakimi staat in dit prestigieuze team naast andere PSG-spelers zoals zijn vriend Kylian Mbappé, Ousmane Dembélé, Warren Zaïre-Emery, Vitinha en Lucas Hernandez. Zijn opname in dit team is te danken aan zijn uitmuntende prestaties dit seizoen. Hij heeft 3 doelpunten gescoord en vier assists gegeven in 13 wedstrijden. De Atlas Leeuw staat op de vierde plaats in de topscorerslijst van PSG dit seizoen, na Mbappé, Vitinha en Kolo Muani.

Lees ook: Achraf Hakimi: clash tussen Walid Regragui en PSG?

Sinds de komst van trainer Luis Enrique bij PSG enkele maanden geleden, lijkt Achraf Hakimi op te leven. "Ik heb geprofiteerd van zijn komst dankzij zijn begrip van voetbal. Zijn speelstijl is wat ik leuk vind: constant aanvallen. Zoals hij zegt, ben ik niet alleen een verdediger, omdat ik ook heel graag het laatste derde van het veld aanval en de aanvallers help. Dus ik ben blij dat hij hier is en dat ik voor hem kan spelen," zei Hakimi in november 2023, vlak voor een wedstrijd tegen AC Milan.

Coach Enrique is trots om een speler als Hakimi in zijn team te hebben. "Achraf Hakimi is een speler met een zeer ontwikkeld aanvallend instinct, die in de verdediging zowel sterk als performant kan zijn. Het mooiste aan Hakimi is dat hij heel goed verdedigt. Voor ons is hij een voorbeeldspeler. Er zijn echter nog steeds aspecten van zijn spel die hij kan verbeteren," zei de voormalige coach van de Roja.

Lees ook: Achraf Hakimi en Kylian Mbappé lachen zich dood tijdens spel (video)

PSG wil Hakimi behouden voor de "Trophée des champions", die woensdag in het Parc des Princes tegen Toulouse wordt gespeeld. Dit zou zijn aankomst bij de training van de Atlas Leeuwen in het Mohammed VI-complex in Maâmora kunnen vertragen. Het Marokkaans elftal bereidt zich voor op de Afrika Cup, die van 13 januari tot 11 februari 2024 in Ivoorkust zal plaatsvinden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team