Zoeken

Achraf Hakimi: clash tussen Walid Regragui en PSG?

1 januari 2024 - 23:14 - Sport

©

Terwijl Paris Saint-Germain (PSG) zich voorbereidt op de Trophée des Champions, heerst er onzekerheid over de inzetbaarheid van Achraf Hakimi.

De Marokkaanse verdediger, een sleutelspeler voor het team, is opgeroepen voor de Afrika Cup, wat zijn aanwezigheid in de wedstrijd tegen Toulouse op woensdag 3 januari in twijfel trekt. Tegelijkertijd heeft Kang-in Lee, de Zuid-Koreaanse middenvelder, bevestigd dat hij zal spelen ondanks zijn oproep voor de Aziatische Cup.

Lees ook: Achraf Hakimi en Kylian Mbappé lachen zich dood tijdens spel (video)

Achraf Hakimi, een steunpilaar van de Parijse verdediging, is het onderwerp van onderhandeling, meldt Le Parisien. PSG en de Marokkaanse voetbalbond (FRMF) zijn in gesprek om tot een overeenkomst te komen die het Hakimi mogelijk maakt om eerst voor PSG te spelen en zich pas daarna bij het Marokkaanse elftal te voegen. Zijn bijdrage is cruciaal voor PSG. Coach Luis Enrique hoopt het tweede deel van het seizoen te beginnen met een overwinning.

Lees ook: Afrika Cup 2024: selectie Marokko bekend, verrassingen en teleurstellingen

De situatie is echter complex en onzeker. De Marokkaanse bondscoach, Walid Regragui, staat erop dat al zijn spelers beschikbaar zijn vanaf het begin van de voorbereidingen, wat de mogelijkheid van Hakimi’s deelname voor PSG op 3 januari bemoeilijkt. Andere clubs, zoals Sevilla met En-Nesyri en Valencia met Amalah, hebben ook problemen ondervonden bij het overtuigen van de Marokkaanse voetbalbond om hun spelers toe te staan belangrijke wedstrijden te spelen voordat ze naar Marokko vertrekken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team