Zoeken

Illegale wapenfabrieken in Sebta en Melilla ontmanteld, wapens voor Marokko bestemd

23 april 2021 - 18:20 - Wereld

©

In de Spaanse steden Sebta en Melilla zijn illegale wapenfabrieken ontmanteld door de Spaanse politie. De vuurwapens die hier werden gemaakt zouden aan Marokkaanse drugshandelaren zijn verkocht. Er zijn verschillende werknemers van de clandestiene fabrieken gearresteerd.

Afgelopen zondag werden er bij de illegale wapen-sweatshops invallen gedaan tijdens een goed gecoördineerde actie van de Spaanse politie. Ze troffen er grote hoeveelheden Kalasjnikov-geweren, pistolen en machinegeweren aan. Ook zijn er documenten gevonden waaruit blijkt dat er wapens zijn verkocht aan Marokkaanse drugscriminelen in Sebta en Melilla. Via hen zouden de illegale vuurwapens ook in Marokko terecht komen.

De invallen in de Spaanse enclaves maakt de discussie in Sebta en Melilla over de veiligheid weer actueel. In een interview met de krant Assabah zegt de voorzitter van de Vereniging voor de Grote Rif en Mensenrechten, Saïd Chramti, dat de illegale wapenproductie in de Spaanse steden bijdraagt aan een toename van de criminaliteit in de regio.

Verschillende verenigingen roepen de Marokkaanse autoriteiten op om beter te controleren op vuurwapens bij de grensovergangen bij Sebta en Melilla. In de Spaanse enclaves hebben het afgelopen jaar meerdere schietincidenten plaatsgevonden tussen leden van rivaliserende drugsbendes.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team