Zoeken

Illegale visserij in Spanje: Marokko kondigt sancties aan (video)

29 april 2023 - 20:00 - Wereld

©

Marokko zal alle "wettelijke maatregelen" treffen tegen Marokkaanse vissers die illegale vismethoden toepassen in de Spaanse wateren, aldus regeringswoordvoerder Mustafa Baitas.

"Marokko zal erop toezien dat de geldende bepalingen en overeenkomsten worden nageleefd en dat alle wettelijke maatregelen worden toegepast tegen elke Marokkaanse reder die een overtreding begaat. Zowel als het gaat over de visserijzones als met betrekking tot het gebruik van bepaalde illegale methoden", aldus Baitas na de regeringsraad van donderdag.

Lees ook: Spanje vreest einde visserijakkoord met Marokko

De reactie van de Marokkaanse regering volgt op een klacht van de Spaanse organisatie Carbopesca, die beweert op woensdag de aanwezigheid te hebben vastgesteld van minstens een dozijn Marokkaanse vissersboten in de wateren bij Motril. De organisatie benadrukt dat de vissers een illegale vistechniek gebruikten die bekendstaat als "drijfnetten".

Lees ook: Europa zoekt alternatief voor visserijovereenkomst met Marokko

"Gezien de vrijheid waarmee Marokkaanse schepen in de Spaanse wateren blijven vissen", herhaalt de organisatie haar oproep om "maatregelen te nemen tegen deze illegale activiteit". De organisatie geeft ook aan dat ze de autoriteiten al meermaals heeft gewezen op de illegale praktijk van drijfnetten door Marokkaanse vissers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team