Zoeken

Spaanse bedrijven op shortlist voor bouw ontziltingsinstallatie Casablanca

2 juli 2022 - 15:40 - Economie

©

De Spaanse bedrijven Acciona, Abengoa en Lantania behoren tot de drie ondernemingen die op de shortlist staan voor de bouw van een grote ontziltingsinstallatie in de regio Casablanca in Marokko.

Het Marokkaans agentschap voor elektriciteit en drinkwater (ONEE) heeft een aanbesteding uitgeschreven voor de aanleg van deze infrastructuur. De ontziltingsfabriek zal worden aangelegd in de streek van Casablanca en een maximale productiecapaciteit hebben van 822.000 kubieke meter per dag. Daarmee kan worden voorzien in de drinkwater- en irrigatiebehoeften van ongeveer 5000 hectare grond. De kosten van het project worden geraamd op meer dan 800 miljoen euro, meldt El Economista.

Lees ook: Casablanca krijgt grootste ontziltingsinstallatie voor zeewater in Afrika

Het agentschap heeft verschillende offertes ontvangen en heeft in een eerste fase van de voorselectie uiteindelijk zes consortia uitgekozen. Hieronder bevinden zich de Spaanse bedrijven Acciona, Abengoa en Lantania. Acciona maakt deel uit van een consortium met Afriquia Gaz en Green of Africa, twee dochterondernemingen van het Marokkaanse bedrijf Akwa. Akwa is al 70 jaar actief in Marokko en bouwde verschillende haven- en luchthaveninfrastructuur, water- en wegeninfrastructuur, en sociale en gemeenschapsinfrastructuur.

Lees ook: Marokko bouwt twintigtal waterontziltingsinstallaties

Acciona bouwde zijn eerste waterzuiveringsinstallatie in Marokko in 2012. Abengoa is via haar dochteronderneming Abengoa Agua betrokken bij een consortium met de Franse groep Engie. Het ingenieursbureau uit Sevilla heeft onlangs de bouw van de ontziltingsinstallatie in Agadir voltooid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team