Zoeken

Aanvaring tussen veerboot Balearia en containerschip

14 maart 2022 - 10:20 - Wereld

©

Een schip van de rederij Balearia dat vaart op de route Málaga-Melilla is zaterdag op volle zee bij Alboran in aanvaring gekomen met een containerschip. Er vielen geen dodelijke slachtoffers.

"Geen van de passagiers op beide schepen raakte gewond", aldus de Spaanse reder, die verzekert dat de bemanning zich over hen ontfermde nadat het veiligheidsprotocol in werking was gesteld en de reddingsdienst op zee in Almeria was gealarmeerd, meldt Melilla Hoy.

Lees ook: Veerboot met wereld-Marokkanen voer met scheur in romp

De rederij benadrukt dat "een kleine aanvaring met een van de containerschepen van Laust-Maersk niet verhinderde dat het Napoles-schip verder voer naar zijn bestemming", hoewel er enige materiële schade werd gemeld. Een onderzoek is aan de gang om de oorzaken van het incident vast te stellen, voegt het bedrijf eraan toe.

Lees ook: Veerboot uit Marokko botst tegen kraan in haven Barcelona (video)

Het schip kwam op de geplande tijd (06.30 uur) in Melilla aan en de passagiers konden normaal van boord gaan, meldt de rederij verder. Totdat het schip gerepareerd is, heeft Baleària besloten de veerboot Sicilia te gebruiken voor de verbinding met Melilla. Het volgende vertrek naar Motril is gepland voor aanstaande zondag om 11.30 uur.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team