Zoeken

Arab U17 Cup: Algerije zwaar gestraft na incidenten

12 september 2022 - 17:00 - Sport

©

Naar aanleiding van de incidenten in de finale van de Arab U17 Cup heeft de tuchtcommissie van de Union of Arab Football Associations (UAFA), een reeks sancties opgelegd aan de nationale ploegen van Marokko en Algerije.

Algerije draagt een groot deel van de verantwoordelijkheid voor de incidenten, hoewel Marokko niet gespaard bleef van de UAFA-sancties. De Atlas Leeuwen die bij de vechtpartij betrokken waren, krijgen een boete van 25.000 dollar, terwijl de Algerijnse voetbalbond (FAF) 120.000 dollar moet betalen voor het toelaten van Algerijnse fans op het veld. De Fennecs zullen van hun kant nog een boete van 25.000 dollar moeten betalen voor hun betrokkenheid bij de vechtpartij. Aan Algerijnse kant werd Abdelhak Ben Idir, die de Marokkaanse doelman fysiek aanviel, geschorst.

Lees ook: Arab U17 Cup: Marokkaanse spelers na wedstrijd tegen Algerije aangevallen (video)

De tuchtcommissie van de Unie van Arabische Voetbalbonden verzekert dat zij alle excessen in de door haar georganiseerde competities zal bestraffen. Zij geeft echter ook aan dat de gesanctioneerde partijen in beroep kunnen gaan. De finale van de Arab U-17 Cup werd gewonnen door de Algerijnse Fennecs, die de Atlas Leeuwen op strafschoppen versloegen (4-2).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team