Marokko verlaat WK met opgeheven hoofd

14 december 2022 - 22:18 - Sport

©

Het Marokkaans elftal heeft vanavond tegen de titelverdediger Frankrijk met 2-0 verloren in de halve finale van het WK in Qatar.

De Atlas Leeuwen werden in de 7e minuut van de wedstrijd verrast met een eerste doelpunt van Frankrijk. Na een kleine twintig minuten nam Marokko beetje bij beetje de overhand op Frankrijk. De Marokkaanse aanvallen en tegenaanvallen waren echter tevergeefs. Een gelijktreffer kwam er niet.

Aan het begin van de tweede helft bleven de Atlas Leeuwen in een overwinning geloven en domineerden de eerste 20 minuten, maar onder druk van de Fransen deed de vermoeidheid zich voelen. Het tweede doelpunt maakte geen einde aan de hoop van de Marokkanen die tot het laatste fluitsignaal een aanhoudend ritme behielden.

Speciaal applaus vanavond voor Ounahi, Hakimi, Ziyech en Amrabat.