Zoeken

Sofiane Diop, het nieuw gezicht van de Atlas Leeuwen (video)

15 november 2023 - 22:00 - Sport

©

Sofiane Diop, 23-jarige Frans-Senegalees-Marokkaanse voetballer, heeft zich uitgesproken over zijn eerste oproep voor het Marokkaans elftal voor de kwalificatiewedstrijden voor het WK-2026. Diop, voormalig lid van het Franse beloftenteam en AS Monaco, spreekt zijn trots uit over het dragen van het shirt van de Atlas Leeuwen.

Geselecteerd door Walid Regragui voor de komende kwalificatiewedstrijden van het WK 2026, ervaart Diop, die nu speelt voor OGC Nice, deze kans om Marokko te vertegenwoordigen als een eer. Op maandag nam hij deel aan een eerste trainingssessie met de Atlas Leeuwen. "Ik voel me zeer vereerd om hier vandaag bij het nationale team te zijn, het vertegenwoordigt veel werk en opoffering. Ik ben erg blij om hier vandaag te zijn," zegt de jonge speler. Hij is vereerd om deel uit te maken van het team dat de halve finales van het WK 2022 in Qatar bereikte. "Het is een trots voor mijn hele familie, ik kan niet wachten om dit op het veld te laten zien. Dima Maghrib," voegt de nieuwe ster van het Marokkaans elftal toe.

Lees ook: Marokkaans elftal: verrassingen in spelersselectie Walid Regragui

Gevraagd door zowel Senegal als Marokko, de landen van zijn ouders, heeft de Frans-Senegalees-Marokkaanse speler ervoor gekozen om voor het koninkrijk uit te komen. "Het is een speler die andere landen had kunnen kiezen, maar hij koos voor Marokko," bevestigde Walid Regragui tijdens een persconferentie in Rabat. Geboren in het Franse Tours en opgeleid bij Stade Rennais FC, bracht Diop het grootste deel van zijn internationale jeugdcarrière door bij de Franse jeugdteams tot aan de beloften. Dit jaar koos hij ervoor om de Marokkaanse kleuren te verdedigen. "Zijn beslissing is al lang genomen en nu is het moment er eindelijk. Hij was geblesseerd tijdens de laatste wedstrijd, maar dat is nu niet meer het geval," voegde de bondscoach toe, die Diop "een getalenteerde speler" noemde.

Lees ook: Sofiane Diop kiest voor Marokko boven Frankrijk en Senegal

De Atlas Leeuwen, ingedeeld in groep E, zullen op 21 november Tanzania treffen in Dar Es-Salam in het kader van de Afrikaanse kwalificaties voor het WK 2026.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team