Zoeken

Eliesse Ben Seghir recruiter voor Marokko?

16 mei 2024 - 14:00 - Sport

©

Eliesse Ben Seghir, de jonge ster van AS Monaco die onlangs debuteerde voor het Marokkaans elftal, lijkt zich op te werpen als een recruiter voor Marokko. Hij probeert zijn teamgenoot Edan Diop te overtuigen om net als hem voor de Atlas Leeuwen te kiezen.

De 19-jarige Ben Seghir zet zich in voor de keuze van de voetbalnationaliteit van zijn 19-jarige teamgenoot bij AS Monaco, Edan Diop. In een Instagram live noemde hij Diop herhaaldelijk "Marokkaan" en liet hij zijn wens blijken dat Diop zich samen met hem aansluit bij het Marokkaans elftal.

Lees ook: Zware straf voor Eliesse Ben Seghir

Edan Diop, broer van Sofiane Diop, zou overwegen op de oproep van zijn teamgenoot in te gaan. De twee speelden samen voor het Franse U19-elftal en kennen elkaar dus goed. In november 2023 maakte Diop de overstap naar het Franse U20-elftal.

Lees ook: Eliesse Ben Seghir ontneemt Frankrijk alle hoop

Diop, geboren op 28 augustus 2004 in Tours, heeft de Franse, Senegalese en Marokkaanse nationaliteit. Hij speelde voor Tours FC en Chambray FC voordat hij in 2019 naar AS Monaco verhuisde. Hij vertegenwoordigde Frankrijk in de jeugdselecties en hoopt op een oproep voor het A-elftal. Om zijn kansen te verhogen, moet hij wel meer speeltijd krijgen bij zijn club (slechts 251 minuten dit seizoen).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team