Zoeken

Marokko wint strijd voor Amir Richardson tegen VS

23 november 2023 - 18:00 - Sport

©

Het Amerikaanse voetbalteam, USMNT, heeft de strijd om de Frans-Amerikaans-Marokkaanse voetballer Amir Richardson definitief verloren. Richardson heeft officieel gekozen voor de Atlas Leeuwen.

Afgelopen dinsdag maakte Amir Richardson zijn opwachting in de 85ste minuut tijdens de 2-0 overwinning van Marokko op Tanzania in de kwalificatieronde voor het Wereldkampioenschap voetbal 2026, meldt Pro Soccer Wire. Deze derde selectie van de 21-jarige speler voor Marokko, en zijn eerste in een officiële competitie, bevestigt zijn definitieve keuze.

Lees ook: Marokko’s succesvolle jacht op binationals

Amir Richardson werd geboren op 24 januari 2002 in Antibes, Frankrijk. Hij is de zoon van voormalig professioneel basketbalspeler en viermaal NBA All-Star Micheal Ray Richardson uit Texas, en Ilham Mechchate, een Frans-Marokkaanse voormalige basketbalspeelster en atlete uit Fez. De middenvelder van Reims heeft de Franse, Amerikaanse en Marokkaanse nationaliteit. Hij heeft nooit voor de Verenigde Staten gespeeld. In 2021 en 2022 speelde hij wel voor het Franse U20 team, waarmee hij het Maurice Revello-toernooi won.

Lees ook: Marokkaans elftal: verrassingen in spelersselectie Walid Regragui

Dit jaar maakte hij de definitieve keuze voor zijn sportnationaliteit en koos hij voor het Marokkaanse team. In juli won Amir met de jonge Atlas Leeuwen de Afrika Cup onder 23 jaar. Ze behaalden hun eerste titel in deze competitie door Egypte te verslaan in de finale in het Moulay Abdallah-stadion in Rabat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team