Zoeken

Harde klap voor de Atlas Leeuwen

28 november 2023 - 20:00 - Sport

©

Sofiane Diop heeft tijdens een wedstrijd met zijn club OGC Nice tegen Toulouse een blessure opgelopen die hem mogelijk enkele weken aan de kant houdt. Dit roept vragen op over de deelname van de Atlas Leeuw aan de Afrika Cup, die van 13 januari tot 11 februari 2024 in Ivoorkust zal plaatsvinden.

Diop, die zowel Franse, Senegalese als Marokkaanse roots heeft, raakte geblesseerd tijdens de eerste helft van de wedstrijd op zondag 27 november, een duel dat plaatsvond in het kader van de 14e speeldag van de Franse Ligue 1. Zijn trainer, Francesco Farioli, uitte zijn zorgen over de ernst van de blessure. "We denken dat het vrij ernstig is gezien de pijn die hij had. Ik heb kort met de dokter gesproken, en we zullen de komende 48 uur een nauwkeurigere analyse van zijn blessure maken."

Lees ook: Sofiane Diop, het nieuw gezicht van de Atlas Leeuwen (video)

Diop, die onlangs door bondscoach Walid Regragui werd opgeroepen voor de kwalificatiewedstrijden voor het WK 2026, had deelgenomen aan een eerste trainingssessie met het Marokkaans elftal. Voor hem is het spelen voor Marokko een grote eer. "Ik ben erg vereerd om vandaag deel uit te maken van het nationale team, het vertegenwoordigt veel werk en opoffering. Ik ben erg blij hier te zijn. Het is een trots voor mijn hele familie, ik kan niet wachten om dit op het veld te laten zien. Dima Maghrib," verklaarde hij na zijn oproep

Bladna.nl