Zoeken

Sofiane Diop kiest voor Marokko boven Frankrijk en Senegal

10 november 2023 - 09:00 - Sport

©

Sofiane Diop werd geboren in her Franse Tours uit een Senegalese vader en een Marokkaanse moeder. Hij werd donderdag opgeroepen door Walid Regragui voor de kwalificatiewedstrijden van Marokko tegen Eritrea en Tanzania voor het WK-2026.

Zowel Senegal als Marokko hebben interesse getoond in de 23-jarige Diop, een Frans jeugdinternational die bij Nice speelt. De jonge aanvallende middenvelder heeft er uiteindelijk voor gekozen om voor Marokko uit te komen. Zijn naam is opgenomen in de lijst die door Walid Regragui op donderdag is vrijgegeven voor de WK-kwalificatiewedstrijden.

Lees ook: Marokkaans elftal: verrassingen in spelersselectie Walid Regragui

Aliou Cissé, de coach van de Senegalese Teranga Lions, gaf een jaar geleden aan met Diop te hebben gesproken. "Ik heb hem gebeld en we hebben gepraat", waarbij hij aangaf dat "de bal bij Diop lag". Cissé benadrukte toen het belang van motivatie voor spelers die uitkomen voor het nationaal elftal. "Het is niet de bedoeling een speler te smeken. We gaan achter niemand aan", verklaarde de Senegalese coach.

Lees ook: Dit zijn de vier spelers die Walid Regragui wil overtuigen

Sofiane Diop heeft dus gekozen voor de Atlas Leeuwen, halvefinalist op het WK-2022 in Qatar en één van de favorieten voor de komende Afrika Cup, die van 13 januari tot 11 februari 2024 in Ivoorkust wordt gehouden. Zijn jongere broer, Edan, 19 jaar oud, speelt bij Monaco en zal binnenkort ook een keuze moeten maken tussen Frankrijk, Senegal en Marokko.

Bladna.nl