Zoeken

Sofian Kiyine buiten levensgevaar na zware crash in België

1 april 2023 - 21:00 - Sport

©

De Marokkaanse international en middenvelder van de Belgische club Oud-Heverlee Leuven, Sofian Kiyine, is betrokken geweest bij een ernstig auto-ongeluk in België. Volgens een officiële verklaring van zijn club is hij buiten levensgevaar, ondanks verschillende botbreuken.

Getuigen van het ongeval beschreven een dramatische scène: de Belgisch-Marokkaanse speler reed op een weggedeelte met een snelheid van meer dan 200 km/u waar de maximumsnelheid beperkt was tot 90 km/u. Zijn auto botste hard tegen een rotonde en eindigde zijn rit in een gymzaal.

Lees ook: Middenvelder Sofian Kiyine zwaargewond na vreselijk verkeersongeval (video)

Sofian Kiyine werd opgenomen in het ziekenhuis en heeft meerdere botbreuken opgelopen, maar volgens zijn club verkeert hij niet in levensgevaar. Ondanks de hevige impact is de speler het enige slachtoffer van dit tragische ongeluk. "Sofian heeft veel geluk gehad. We beseffen dat het veel erger had kunnen zijn", aldus de voorzitter van Oud-Heverlee Leuven.

Lees ook: Voormalig Arnhemse voetballer Mourad sterft na sprong van klif (foto)

De club wacht nu op meer informatie over de exacte omstandigheden van het ongeval. Sofian Kiyine heeft sinds zijn aankomst uit Italië afgelopen zomer, 22 wedstrijden gespeeld voor zijn club.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team