Zoeken

Voormalig Arnhemse voetballer Mourad sterft na sprong van klif (foto)

14 mei 2022 - 18:20 - Wereld

©

De 31-jarige voormalige jeugdspeler van de Nederlandse club Jong-Vitesse, Mourad Lamrabatte, die in Arnhem bekend stond om zijn atletische kwaliteiten, stierf op Mallorca na een sprong van een klif van ongeveer 22 meter hoog.

De sporter uit Arnhem, die zijn familienaam van Besselink in Lamrabatte veranderde, maakte op donderdagmiddag 12 mei een sprong van een ongeveer 22 meter hoge klif op de Malgrat Eilanden (Balearen). Door een verkeerde berekening van zijn sprong raakte hij de rotsen voor hij in zee verdween. Zijn levensgezel, die de sprong vanaf een boot had gefilmd, en zijn twee kinderen, waren getuige van het ongeluk. De schokkende beelden werden door Spaanse media gepubliceerd.

Lees ook: Marokkaanse parachutiste Malika Lahmar overleden (video)

Nadat het bericht van de dood van de atleet bekend was geworden, ontving de familie talrijke berichten van respect en medeleven. Via Twitter deelde Vitesse mee dat het het treurige nieuws had ontvangen en wenste de familie en vrienden van Mourad Lamrabatte veel sterkte toe. De overledene had voor de voetbalclub gespeeld voor hij kickbokstrainer werd. Ook Mesut Cam, zijn vechtsportcoach, bracht hem een hulde. "We zullen je missen, Mourad. Vroeger noemde ik je de Marokkaanse Leeuw. Dat zul je altijd voor me zijn," schreef hij in een bericht op Facebook.

Lees ook: Koppel rijdt opzettelijk van klif in Rabat en verdrinkt

Het lichaam van Mourad Lamrabatte werd dezelfde dag op de zeebodem gevonden door de Speciale Onderwater Eenheid (GEAS) van de Guardia Civil.

Bladna.nl