Zoeken

Sofiane Kiyine: "Voor mij geen alcohol meer! Basta!"

11 juni 2023 - 21:00 - Sport

©

Sofiane Kiyine, de Belgisch-Marokkaanse OH Leuven-speler, heeft zijn versie gegeven van het spectaculaire ongeval in Flemalle, in de provincie Luik op 30 maart. De speler hoopt dat hij niet veroordeeld hoeft te worden voor de onopzettelijke daad die gelukkig geen slachtoffers veroorzaakte.

Aan het stuur van zijn Mercedes Class A reed Sofiane Kiyine op 30 maart te hard op een rotonde in de buurt van de Louis Melin sporthal in Flémalle. Het voertuig raakte een stoeprand, vloog tientallen meters de lucht in en sloeg vervolgens door de voorgevel van een sporthal. Twee maanden na het ongeval heeft de 26-jarige profvoetballer besloten de stilte te breken. Maandag sluit Sofiane Kiyine weer aan bij de trainingen van de spelersgroep.

Lees ook: Sofian Kiyine erkent "alcohol te hebben gedronken" na spectaculaire crash in België

"Toen ik een restaurant verliet, stapte ik weer de weg op om naar huis te gaan. Ik had twee gin-tonics gedronken, misschien drie, ik weet het niet precies. Maar niet meer dan dat, want ik drink niet veel alcohol. Als profvoetballer moet ik een gezonde levensstijl respecteren. En daar houd ik me aan, met af en toe een kleine afwijking. Maar niet meer dan dat", aldus Sofiane. "Ik ben opgevoed met normen en waarden en ik zie dat de gebeurtenis veel impact had op mijn vader. Net als op mijn moeder en mijn twee zussen. Ik wilde dit allemaal niet voor hen. Echt niet," vertelt Sofiane Kiyine aan de krant Le Soir.

De OHL-speler houdt vol dat hij niet "dronken was of onder invloed van drugs of medicijnen zoals Valium". Hij bekende "opvliegers" te hebben gevoeld achter het stuur. "Ik had de vorige drie dagen gevast. We zaten midden in de ramadan... Om de een of andere reden, die zelfs de dokters na onderzoek niet precies kunnen verklaren, begon ik me flauw te voelen. Maar het was onmogelijk om langs de kade te stoppen. Plotseling, zonder dat ik ook maar vermoedde wat er gebeurde, viel ik flauw. Toen ik wakker werd, lag ik in een ziekenhuiskamer, onder verdoving. Ik kan me niets herinneren", zegt de Belgische-Marokkaan.

Sofiane Kiyine heeft beelden van het ongeluk kunnen zien. "Mijn ouders wilden niet dat ik ze zag, maar twee weken na het ongeluk moest ik de beelden zien van wat ik voor mijn gevoel niet had meegemaakt. Ik was verbijsterd. Ik was sprakeloos..." zei de speler, die zijn club om psychologische hulp vroeg om door de beproeving heen te komen. "Ik moest mijn zelfvertrouwen terugwinnen, ik moest mezelf bevrijden van mijn schrik dat ik misschien wel bijna mensen had gedood," zegt hij. Kiyine bedankt zijn coach Marc Brys en zijn teamgenoten voor hun "begrip" en "menselijkheid".

Lees ook: Vader Sofian Kiyine: "Hij huilt bij de gedachte dat er kinderen dood hadden kunnen gaan"

"Ik had een gebroken lende, een breuk onder mijn oogkas en acht hechtingen aan een snee in mijn hiel. Het was ernstig, maar nooit levensbedreigend", zegt Sofiane. Hij is van plan zijn "medeleven" te tonen aan de basketbalspelers van Alliance Flémalle. "Ik ben het verschuldigd om met hen te spreken en om met eenvoudige dingen, zoals het kopen van materiaal voor hun club, te laten zien dat ik niet ongevoelig ben voor wat ze hebben meegemaakt", zegt de Belgische-Marokkaan, die hoopt te worden "vrijgesproken" door de rechtbank. Hij heeft alvast beloofd: "Ik raak geen alcohol meer aan! Basta!"

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team