Zoeken

Vader Sofian Kiyine: "Hij huilt bij de gedachte dat er kinderen dood hadden kunnen gaan"

7 april 2023 - 17:00 - Sport

©

De vader van Sofian Kiyine, de Marokkaanse international die vorige week bij een zwaar verkeersongeval betrokken raakte in België, heeft voor het eerst over de zaak gesproken.

Redouane Kiyine vertelde aan La Dernière Heure over de moeilijke periode die zijn zoon en familie doormaken. Volgens de oude man is Sofyan zwaar geschokt door het ongeval, maar ook door het feit dat er slachtoffers hadden kunnen vallen.

Lees ook: Middenvelder Sofian Kiyine zwaargewond na vreselijk verkeersongeval (video)

"We begrijpen niet goed wat er is gebeurd. Het is niet te vatten. Sofian is een aardige, rustige jongen. Hij is geen snelheidsduivel op de weg, gebruikt geen drugs en drinkt bijna nooit alcohol," zegt de vader van de Atlas Leeuw.

"Psychologisch heeft hij het heel erg moeilijk. Hij beseft dat er een mirakel is gebeurd. Niet alleen voor hem, maar voor iedereen die in de sportzaal aanwezig was. Hij huilt bij de gedachte dat er kinderen dood hadden kunnen gaan," vervolgt Redouane Kiyine. "We horen overal verschillende dingen. Mensen denken de waarheid in pacht te hebben. Het is triest. Eerst en vooral draait het om Sofian als mens, niet om Sofian als profvoetballer."

Lees ook: Sofian Kiyine buiten levensgevaar na zware crash in België

Sofian Kiyine reed afgelopen donderdag met hoge snelheid langs de Maas en raakte ter hoogte van Flémalle met bijna 200 km/u een rotonde. Hij werd met zijn auto gekatapulteerd en vloog letterlijk door de muur van de sporthal Louis Melin. Hij liep meerdere breuken op maar doet het naar omstandigheden goed. Zijn club, OH Leuven, heeft besloten om hem op non-actief te zetten tot het einde van het onderzoek.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team