Zoeken

Marokkaanse snelwegen: "vertragingen en disfuncties" baren zorgen

7 maart 2024 - 18:00 - Marokko

©

De vertragingen in de aanleg van diverse snelwegprojecten in Marokko baren het parlement zorgen. De directeur van de Nationale Snelwegenmaatschappij (ADM) werd dinsdag door de commissie Infrastructuur, Energie, Mijnen en Milieu in het Parlement ondervraagd over de oorzaken van de "vertragingen en disfuncties" binnen de organisatie.

Anouar Benazzouz, directeur-generaal van ADM, moest tekst en uitleg geven over de achterstand in de realisatie van bepaalde snelwegen en over de "problemen" binnen de structuur van de maatschappij. De parlementsleden wilden weten hoe ADM zich voorbereidt op de organisatie van de Afrika Cup in 2025 en het WK Voetbal in 2030, en welke maatregelen er worden genomen om de veiligheid en vlotte doorgang op de wegen te garanderen. Ook de redenen voor de vertragingen van bepaalde bouwprojecten in die context kwamen aan bod.

Lees ook: Fouten op verkeersborden Marokkaanse snelwegen

Daarnaast werden er vragen gesteld over het "niet-betalen van bepaalde bedrijven en maatschappijen", de "dienstverlening aan de gebruikers, tarieven en alle administratieve en juridische aspecten van de maatschappij".

Lees ook: Snelweg Tanger Med: opgelet, gevaar!

Opmerkelijk was dat leden van de commissie meldden dat bedrijven die banden hebben met leden van de commissie Infrastructuur, Energie, Mijnen en Milieu contracten hebben gekregen van ADM. "Hoe zal de verantwoordelijkheid van de directeur van ADM worden beoordeeld door sommigen die miljardencontracten hebben afgesloten met hun eigen bedrijven, die overigens veel kritiek krijgen?", luidde de vraag van een parlementslid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team