Zoeken

Overlast en gevaar door motorbakfietsen in Marrakech

28 maart 2024 - 17:00 - Marokko

©

Marrakech kampt tijdens de Ramadan met een toename van motorbakfietsen. De driewielige voertuigen, die oorspronkelijk bedoeld waren voor het transport van goederen, worden nu steeds vaker gebruikt om mensen te vervoeren, inclusief toeristen.

De motorbakfietsen zorgen voor overlast en gevaar op de weg. Bewoners klagen over de roekeloze rijstijl van bestuurders van motorbakfietsen en de chaos die ze veroorzaken in het verkeer. Er zijn al diverse ongelukken gebeurd met motorbakfietsen, waarbij gewonden en doden zijn gevallen.

Lees ook: Motorbakfietsen in Marokko: van integratie-hulpmiddel tot symbool van misdaad

De autoriteiten hebben het transport van passagiers met motorbakfietsen verboden, maar dit verbod wordt massaal genegeerd. Bestuurders van motorbakfietsen zien in de drukte van de Ramadan een gouden kans om extra geld te verdienen. Ze lokken klanten met lage prijzen en bieden een snelle manier van transport.

Lees ook: Marokko: motorbakfietsen mogen geen passagiers meer vervoeren

De toenemende populariteit van motorbakfietsen baart de Marrakchi’s zorgen. Ze vrezen voor de veiligheid van hun stad en eisen dat de autoriteiten harder optreden tegen het illegaal gebruik van motorbakfietsen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team