Zoeken

Geruchten over slechte kwaliteit in Marokko verkochte bananen

3 november 2021 - 16:30 - Economie

©

Marokkanen hebben niets te vrezen van de ingevoerde bananen die momenteel op de markt te koop zijn. De nationale dienst voor voedselveiligheid ONSSA meldt dat ze niet ongeschikt zijn voor consumptie.

In een verklaring benadrukt de voedsel- en warenautoriteit ONSSA dat de informatie die in een video die op sociale media circuleert, vals is. In het filmpje wordt melding gemaakt van de invoer van een lading bananen uit Somalië, die ongeschikt zouden zijn voor consumptie en wormen bevatten die maagvergiftiging kunnen veroorzaken. Burgers worden in de video ook opgeroepen om geen bananen te kopen en te eten.

Lees ook: Casablanca: bende verkoopt bedorven voeding op lokale markten

De videobeelden vertonen grote wormen, terwijl er in de toelichting sprake is van de ’Helicobacter’, een microscopisch kleine bacterie," aldus de nota van het ONSSA, eraan toevoegend dat Marokko geen bananen uit Somalië importeert, maar een "aanzienlijke lokale productie" van deze vrucht heeft.

Lees ook: Marrakech: tonnen ’gevaarlijke’ dadels in beslag genomen

De belangrijkste Marokkaanse invoer is afkomstig van de Canarische Eilanden en Zuid-Amerikaanse landen zoals Ecuador, Costa Rica en Colombia, aldus dezelfde bron.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team