Zoeken

Geen verzachtende omstandigheden voor Belg die in Marokko gevangen zit

4 december 2023 - 22:00 - Marokko

©

Het hof van beroep in Meknes heeft geen verzachtende omstandigheden erkend voor de 59-jarige Belg Marc Moerman, die in hoger beroep terechtstaat voor de verkrachting van zijn zoon en stiefkinderen.

Het besluit van het hof was een zware klap voor de Belgische Marc Moerman. Dinsdagavond veroordeelde de rechtbank van beroep in Meknes hem tot vijf jaar gevangenisstraf, meldt La Dernière Heure. Dit vonnis volgt op de annulering door het Hof van Cassatie in maart van de eerdere veroordeling van de Belg tot acht jaar gevangenisstraf, uitgesproken in hoger beroep in Marokko voor de verkrachting van zijn zoon en stiefkinderen.

Lees ook: Belg verwoest door eenzaamheid in Marokkaanse gevangenis

Op 14 april 2022 had de rechtbank van eerste aanleg in Meknes hem al een straf van drie jaar onvoorwaardelijke gevangenis opgelegd. De Belg zit al twee jaar vast in Marokko wegens seksueel misbruik.

Lees ook: Belg in Meknes 8 jaar cel in voor seksueel misbruik

De juridische problemen van de chemisch ingenieur begonnen toen hij in november 2021 naar Marokko reisde, vergezeld van zijn advocaat, in de hoop zijn zoon terug te krijgen. Zijn Marokkaanse ex-vrouw Samira S. had het kind naar koninkrijk meegenomen ondanks een verbod van de Belgische justitie. Eenmaal in Marokko werd de Belg gearresteerd en op 6 december van hetzelfde jaar gevangengezet in de gevangenis Toulal 2. Net als in België had zijn ex-vrouw hem in Marokko beschuldigd van seksueel misbruik. Beschuldigingen die de vijftiger altijd krachtig heeft ontkend.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team