Zoeken

"Al slapend geld verdienen" maakt slachtoffers in Tetouan

7 december 2021 - 16:20 - Marokko

piramide-verkoop-tetouan-oplichting

Veel vrouwen uit Tetouan en omstreken zijn het slachtoffer geworden van online piramidespelen onder het motto "Al slapend geld verdienen".

Deze financiƫle piramidespelen laten hun potentiƫle slachtoffers geloven dat het gemakkelijk is om geld te verdienen zonder te werken. Het enige wat zij hoeven te doen is een bijdrage te betalen om zich bij het systeem aan te sluiten en nadien een paar weken te wachten om van de voordelen te kunnen profiteren, zo meldt Al Akhbar.

Lees ook: Marokko: politie actief op zoek naar oplichter uit Nederland

De verantwoordelijken van dit fraudenetwerk hebben het gemunt op vrouwen uit Tetouan en omstreken en zijn erin geslaagd hen massaal in het systeem in te schrijven. Elk nieuw lid moet 800 dirham storten op de rekening van een anonieme vereniging en kan na twee weken een winst van 10.000 dirham incasseren als ze erin slaagt anderen over te halen zich aan te sluiten.

Dit soort oplichting is gebaseerd op de voortdurende werving van nieuwe leden en komt in feite alleen de initiatiefnemers van dit piramidespel ten goede. In het algemeen houdt het systeem op te werken zodra er geen nieuwe leden meer zijn. Dan verdwijnen de mensen die verantwoordelijk zijn voor deze netwerken spoorloos samen met de inkomsten van hun slachtoffers.

Lees ook: Diplomaten in Tetouan waren oplichters

De politie in en rond Tetouan is een onderzoek begonnen om de daders van deze nieuwe vorm van oplichting te identificeren en het aantal slachtoffers te beperken. Rechercheurs sporen nu video’s op die door vrouwen op WhatsApp worden geplaatst om het netwerk uit te breiden en nieuwe slachtoffers te werven. Het onderzoek is aan de gang.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team