Zoeken

Bitcoin eist nieuwe slachtoffers in Marrakech

20 april 2022 - 10:20 - Marokko

©

Ondanks de waarschuwingen van de autoriteiten zijn verschillende Marokkanen, waaronder zakenlieden, in de val gelopen en opgelicht met Bitcoins voor bijna 30 miljoen dirham.

De oplichter is een jonge aanhanger van de cryptocurrencies en de blockchainomgeving. Hij heeft een relatief rijke afkomst, wist te overtuigen en beheerste perfect alles wat met de virtuele valuta te maken had. Volgens het dagblad Al Akhbar had hij het voornamelijk gemunt op slachtoffers in Marrakech maar ook in andere regio’s van Marokko.

Lees ook: Marokkaanse autoriteiten waarschuwen voor Bitcoin

Pogingen van slachtoffers om de dader op te sporen waren tevergeefs. Ze besloten daarom een klacht wegens fraude in te dienen. Deze nieuwe oplichting had echter voorkomen kunnen worden als de slachtoffers de recente waarschuwingen van de Marokkaanse autoriteiten over de risico’s van het gebruik van virtuele valuta zoals Bitcoin, ernstig hadden opgevat.

Lees ook: Marokko: politie pakt netwerken voor cryptomunten aan, meerdere arrestaties

Het gaat hier immers om een werkwijze die kan worden gebruikt voor illegale doeleinden, met name het witwassen van geld of het financieren van criminele activiteiten. In Marokko zijn Bitcoins verboden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team