Zoeken

Slagerij Heirbaut moet ondanks hulp van Kamal Kharmach sluiten

14 juli 2022 - 10:20 - Cultuur

©

Slagerij Heirbaut in het Belgische Aalst heeft het al langer dan vijf jaar financieel erg moeilijk. Eigenaars Karl en Mélissa Heirbaut hebben er nochtans alles aan gedaan om de ambachtelijke slagerij, die dierenwelzijn hoog in het vaandel draagt, uit het slop te trekken. Toch moet hun winkel nu dicht, ondanks de hulp van Kamal Kharmach, die met het programma ’Andermans zaken’ frisse ideeën probeerde te introduceren.

Slagerij Heirbaut heeft besloten om een einde te maken aan de lange strijd, dat lieten de eigenaars zelf weten via sociale media. "Vanaf vandaag, 12 juli, sluit onze slagerij te Aalst definitief de deuren. Zoals jullie ongetwijfeld eind januari van dit jaar hebben kunnen volgen op televisie, hebben we het 5,5 jaar lang verschrikkelijk moeilijk gehad om de essentiële kosten te dekken met de gegenereerde omzetten, om van een eerlijk loon nog maar te zwijgen", aldus het koppel in Het Nieuwsblad.

Lees ook: Kamal Kharmach werkt aan tweede seizoen ’Andermans zaken’

Het stel werd met name getroffen door het nieuwe circulatieplan van Aalst, dat doorgaand verkeer naar de ring stuurt waardoor ze veel minder passage kregen. Comedian Kamal Kharmach, die ook docent Bedrijfseconomie is, volgde hen op in zijn programma ’Andermans Zaken’. Hij probeerde de boekhouding op orde te zetten en er werd via hem een samenwerking aangegaan met De Glazen Toren. Daaruit ontstond Sossis Ondineke. Anouk, de zus van Karl, startte bovendien een crowdfundingsactie, maar het mocht niet baten.

Lees ook: Zoontje Kamal Kharmach geboren

Het stel is evenwel niet van plan om bij de pakken te blijven zitten. "We willen onze diensten aanbieden aan andere bedrijven. Misschien openen we binnenkort opnieuw, op een andere locatie?", aldus Karl en Mélissa. "Eerst willen we onze schulden aflossen, en uit de rode cijfers geraken. Met onze vier handen lukt dit wel."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team