Zoeken

Kamal Kharmach werkt aan tweede seizoen ’Andermans zaken’

17 juli 2021 - 15:40 - Wereld

©

Stand-upcomedian Kamal Kharmach heeft het druk. Hij werkt aan een nieuwe reeks van het programma ’Andermans Zaken’ en moet voor het einde van dit jaar ook nog een eindejaarsconference schrijven.

Kamal Kharmach presenteert voor de tweede keer de realityreeks Andermans Zaken op Eén. Daar kan hij ook zijn ervaring als ondernemer en docent bedrijfseconomie inzetten, om Vlaamse noodlijdende ondernemingen met raad en daad bij te staan. "Ik ben volop bezig met de afwerking van het tweede seizoen van Andermans zaken. De belangen zijn groter, de financiële putten dieper en de emoties intenser. Ik stap ’s avonds wel vaker snikkend in mijn auto. Probeer dan maar eens aan een eindejaarsconference te schrijven", zegt hij in Het Nieuwsblad.

Lees ook: België: stand-upcomedian Kamal Kharmach loopt hersenschudding op tijdens Boxing Stars

Het tweede seizoen van het programma is heftiger dan het eerste. "Met Andermans zaken mikken we dit keer een paar stappen hoger. In de plaats van de zes afleveringen vorig jaar, zijn het er nu acht. Bovendien liggen de verwachtingen bij de bedrijven die ik opnieuw op de sporen help hoger. Dat eerste jaar wist niemand precies wat ze van me konden verwachten, nu wel. De zaken die we nu proberen te redden zijn groter, werken met meer personeel en zitten met diepere financiële putten. En dat weegt. Mijn redactie en ikzelf hebben al overwogen om collectief in therapie te gaan. Zo emotioneel is het bij momenten. Vergeet niet dat het om échte bedrijven, écht geld en échte mensen gaat. Dat verklaart het succes van het programma, maar ook de stress die erbij komt kijken. Ik ga bij wijze van spreken slapen met de zorgen van anderen en sta ermee op. Ik geef het eerlijk toe: soms stap ik na zo’n intense dag snikkend in mijn auto."

Op 31 december brengt Kamal Kharmach op zijn manier de gebeurtenissen van 2021 in de derde editie van zijn eindejaarsconference "Mag ik even?" in beeld. "Heel blij dat ik het al voor de derde keer op rij mag doen voor Eén, maar door de combinatie met Andermans zaken is het geen makkelijke klus. Gelukkig kan ik me binnenkort grotendeels op de conference toeleggen. Het zal nodig zijn, ook al omdat 2021 nog niet écht grote gebeurtenissen kende. Vorig jaar waren er pakweg corona en de afgebrande Notre Dame, maar het EK kun je bezwaarlijk uitzonderlijk noemen. Oké, er zijn PFOS, de bestorming van het Capitool en El Kaouakibi… bah ja, ook niet mis."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team