Zoeken

Kamal Kharmach wil dit jaar "voor zijn eigen zorgen"

9 januari 2023 - 07:00 - Cultuur

©

De Marokkaans-Belgische comedian Kamal Kharmach zit in de lift. Hij debuteerde op donderdag 5 januari als presentator van de quiz ’1 jaar gratis’ op Eén, werd door de publieke omroep opnieuw gevraagd voor de eindejaarsconference en voor het programma ’Andermans zaken’ en gaat in 2023 ook nog een nieuw programma presenteren.

De openbare omroep steunt duidelijk op Kharmach. Naast de vaste conferencier is hij ook de VRT-econoom van het succesvolle programma ’Andermans zaken’ en donderdag ging hij alvast ook van start als de presentator van ’1 jaar gratis’, een afvalkoers in de vorm van een gezellige quiz met zestien kandidaten, waarvan in elke aflevering iemand naar huis wordt gestuurd tot er één winnaar overblijft. Die winnaar krijgt het netto­jaarloon van de meest verdienende deelnemer, schrijft Het Nieuwsblad.

Lees ook: Kamal Kharmach werkt aan tweede seizoen ’Andermans zaken’

Om het programma voor te bereiden ging Kharmach naar een logopediste, zonder zich evenwel als doel te stellen om zijn voorganger Thomas Vanderveken te imiteren. "Ik wilde gerust mijn taal wat meer verzorgen, maar ik wilde niks faken. Authentiek blijven en de mensen een fijne avond bezorgen, dat is mijn taak. Verwacht je dus vooral aan een presentator die wat meer prettige chaos met zich meebrengt."

Toen hij de vraag kreeg om het programma te presenteren twijfelde hij eerst even. "Omdat ik weet dat er altijd wel iemand kritiek heeft. Daarom heb ik de vraag ook enkele weken laten bezinken. Maar mijn vorige spelprogramma, Het collectief geheugen, dateert uit 2018. Intussen heb ik meer kilometers op de teller, en weet ik beter wat ik wel en niet kan. Destijds presenteerde ik op drijfzand, maar intussen heb ik een stevige bodem gevonden. Als er bovendien één quiz is die in de buurt komt van mijn andere televisiewerk, dan is het 1 jaar gratis wel", aldus de presentator.

In een nieuw programma gaat de presentator samen met zijn jeugdcrush Kristel Verbeke mensen met financiële kopzorgen helpen. "Dat gaat over mensen die een degelijke job hebben, maar aan het einde van de maand toch niet rondkomen. Ik bereid me er nu al op voor, want ik weet dat die verhalen gaan binnenkomen. Ik trek me dat allemaal ook nogal hard aan", vertelt hij.

Lees ook: Zoontje Kamal Kharmach geboren

Zijn drukke agenda ziet hij wel zitten. "Ik waak over mijn gezinsleven en zorg ervoor dat ik genoeg tijd kan spenderen met mijn kinderen. Mijn vrienden trekken momenteel aan het kortste eind, vrees ik. Ik zie hen veel minder dan vroeger." Ook voor zichzelf heeft hij weinig tijd. "Als ik dit jaar één goed voornemen wil volhouden, dan is het een beetje beter voor mezelf zorgen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team